Belangrijk om te weten

Hier wat informatie waar veel naar gevraagd wordt.

Wat is verplicht: Het betalen van de contributie en gebruikersvergoedingen zoals de wasrekening  en het privé gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes . Zolang men hier woont is men lid en kan men  alleen opzeggen als ook de huur wordt beëindigd .
Wat wordt op prijs gesteld: Het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering eens per zes weken. Het deelnemen aan minstens 1 commissie. Het verschijnen op de activiteiten als deze georganiseerd worden. Het tonen van betrokkenheid bij het wel en wee van de leden en de groep.
Wat doen de mensen samen: Hierover ligt eigenlijk niets vast en is dus afhankelijk van het initiatief van de mensen zelf. Zo is er een groepje dat af en toe gezamelijk eet.
Eens per zes weken is er een zgn slopdag op zondagochtend. Dan worden de gemeenschappelijke ruimtes schoon gemaakt.
Op woensdagavond wordt er in de gemeenschappelijke middentuin gewerkt. Voor de moestuin is er een coördinator die tips geeft over wat wel en niet gedaan kan worden.
Er zijn een aantal mensen dat privé met elkaar contact heeft en bv af en toe naar een museum of naar de film gaat. Er zijn mensen die in een gemeenschappelijke ruimte cursus geven zoals Tai Chi en yoga. Ook organiseert de barcommissie aktiviteiten zoals een BBQ, een baravond, muziekavond en een nieuwjaarsbijeekomst.
Het aantal mensen dat aan aktiviteiten meedoet verschilt sterk en is zoals eerder  vermeld geheel vrijwillig en vrijblijvend.
Voorzieningen in de wijk: op loopafstand is er een COOP, een groepspraktijk met huisartsen, fysiotherapy en apotheek en  een cultureelcentrum met sporthal. Op fietsafstand het centrum van Westervoort met winkelcentrum met AH, Lidl, Rabobank en nog veel meer. Iets verder is Duiven met een groter winkelcentrum. Met de bus kan je naar Arnhem. In Arnhem is ook het Rijstate ziekenhuis, een groot ziekenhuis met ook vestigingen in Velp en Zevenaar. Als je wil fietsen of wandelen dan kan dat ook op de dijken langs Rijn en IJssel. 
Bereikbaarheid: Met de fiets is het ongeveer een half uur naar Arnhem, er zijn goede busverbindingen naar Duiven en Arnhem. Er is ook een station in Westervoort en ook met de auto is Westervoort uitstekend bereikbaar.
Waar zijn we naar op zoek: Ongecompliceerde mensen die zich willen inzetten voor de groep en bv in het bestuur willen zitten en die gewoon een prettige buur willen zijn.